Blokarten op Schiermonnikoog – Alles wat je moet weten

0 Comments

  • Home
  • /
  • Blokarten op Schiermonnikoog – Alles wat je moet weten
blokarten op schiermonnikoog by chris op schier

Blokarten op Schiermonnikoog is één van de meest populaire buitenactiviteiten op het eiland. Het voordeel van blokarten is dat je deze sport het hele jaar door kan praktiseren. Verder vereist het weinig spierkracht doordat je de kracht van de wind in jouw voordeel laat werken. Dit alles zorgt ervoor dat het een beleving is die voor iedereen toegankelijk is.

Waarom blokarten op Schiermonnikoog anders is

Blokarten op Schiermonnikoog is anders dan op andere plekken. Je krijgt namelijk de kans om de blokarten op het breedste strand van Europa! Van Europa? Ja, echt waar. Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. Voor de mensen die op Schiermonnikoog zijn geweest, zal dit niet als een verrassing komen. Het strand is uniek en dit geeft ook extra veel plezier aan het blokarten op Schiermonnikoog. Je hebt namelijk lekker de ruimte en daarnaast profiteer je ook van de ligging in de Noordzee. De wind aan de kust is minder krachtig dan de wind op een eiland. Dit komt omdat wij letterlijk in de zee liggen. En meer wind is meer snelheid met blokarten!

Video blokarten op Schiermonnikoog

De video hieronder geeft een kleine impressie van het blokarten op Schier. Excuses voor de lage kwaliteit, we hadden enkel onze telefoon op zak.

Wanneer kan je blokarten?

In principe kan dit het hele jaar door. Zomer of winter, dat maak niets uit. Maar natuurlijk hebben we wel een ingrediënt nodig om te kunnen blokarten, namelijk de wind. Concreet betekent dit dat de wind tussen 6 tot 26 knopen moet zijn om minimaal en maximaal te kunnen blokarten. Met een lagere windkracht sta je stil en bij hoger waai je naar Engeland… Dat is niet wat we willen. Je wordt van te voren op de hoogte gebracht of het blokarten doorgaat wanneer je een plekje hebt gereserveerd.

Bij wie kan je blokarten?

Voor blokarten op Schiermonnikoog kom je uit bij ‘By Chris op Schier’. Zij bieden als enige het blokarten aan. Je kan vrijblijvend langslopen en gaan blokarten, of als je zeker wilt zijn van een plekje, reserveer dan. Klanten zijn ontzettend lovend over By Chris op Schier. Ze omschrijven Chris als persoonlijk en dat hij een ware beleving creëert. Op Google heeft hij een 4,8 van de 5 sterren; zeer goed dus.  

strandzeilen op schiermonnikoog

Foto door Travelpreneur Lifestyle

Waar ligt By Chris op Schier?

Je kan ze vinden aan de rechterkant van de strandopgang wanneer je de badweg uitloopt. Erg moeilijk is het niet, omdat je de voertuigen met zeilen vanzelf ziet staan. Mocht je nou van te voren willen reserveren, dan kan dat via de website of bel 06 24 10 34 52. Naast blokarten op Schiermonnikoog kan je ook suppen, powerkiten, discgolf, en meedoen aan een expeditie bij By Chris op Schier. Stuk voor stuk leuke activiteiten die de moeite waard zijn. Let op: deze activiteiten zijn alleen in de zomer mogelijk.

Hoeveel kost blokarten op Schiermonnikoog?

Je kan voor €30 per uur blokarten op Schiermonnikoog. Uitleg en begeleiding zijn bij deze prijs inbegrepen. Natuurlijk krijg je bij verlenging van je uur niet opnieuw uitleg, maar staan de begeleiders wel klaar om bij te springen wanneer dat nodig is.

blokarten op schiermonnikoog

Meer over Schiermonnikoog

Nu je alles weet over het blokarten op Schiermonnikoog, wil je natuurlijk nog meer weten. Wat zijn de beste accommodaties, eetgelegenheden, activiteiten, en meer. Bekijk daarom o.a. de volgende artikelen:

En dan zie ik je graag op ons prachtige eiland!

About the author 

Mark Verwoert

Online serial entrepreneur and nature lover. Always looking to earn money the SMART way. My goal is to help people, be of worth, and live on my own terms.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates
>